08 مهر 1393 - 10:9 شناسه خبر: 658 نسخه چاپی

امیدواریم به‌زودی وارد دوران رونق اقتصادی شویم

امیدواریم به‌زودی وارد دوران رونق اقتصادی شویم
 معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش بانک مرکزی از بهبود وضعیت اقتصادی کشور، گفت: امید داریم به زودی وارد دوره رونق اقتصادی شویم.به گزارش پایگ ...

 معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش بانک مرکزی از بهبود وضعیت اقتصادی کشور، گفت: امید داریم به زودی وارد دوره رونق اقتصادی شویم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، اسحاق جهانگیری در دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب سنتی که در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار شد با تقدیر از برگزارکنندگان این جشنواره اظهار امیدواری کرد ایران بتواند در مسیر رشد و پیشرفت با سرعت مناسب حرکت کرده و به جایگاه شایسته خود برسد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد ارزش افزوده برای کشور اظهارداشت: جهت‌ گیری ما باید اینطور باشد که به جای خام فروشی بتوانیم در زمینه گیاهان دارویی و محصولات دانش بنیان، برای کشور ارزش افزوده ایجاد کنیم.

جهانگیری یکی از ظرفیت‌ها و فرصت‌های خداداد در ایران را ویژگی های منحصر بفرد طبیعی شرایط سرزمینی و اقلیمی برای توسعه و کشت گیاهان دارویی دانست و گفت: گیاهان دارویی و طب سنتی یکی از رشته‌های دانش بنیان است که با تلفیق این امتیازات طبیعی و همچنین فکر و دانش انسانی می‌تواند منجر به ارزش افزوده فراوان در اقتصاد کشور شود.

وی با بیان اینکه تاکنون نسبت به توسعه رشته گیاهان دارویی در کشور غفلت شده اظهارداشت: در چند دهه اخیر توجه ویژه‌ای به این رشته در سطح بین الملل معطوف شده و بازار تجارت گیاهان دارویی از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و این موضوع فرصت مناسبی را در اختیار کشورهایی قرار داده که از امکانات و منابع لازم برای توسعه گیاهان دارویی برخوردار هستند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به برنامه‌ ریزی های دولت برای کاهش اتکاء اقتصاد کشور به منابع نفتی و جایگزین نمودن زمینه‌های درآمدی دیگر به جای نفت تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین جایگزین‌ها اقتصاد دانش بنیان است و ایران با شرایط ویژه‌ای که از نظر نیروهای تحصیل کرده و مستعد خود دارد می‌تواند در این زمینه از رشد و توسعه مناسبی برخوردار شود.

وی با اشاره به موفقیت یکی از جوانان ایرانی در کسب بزرگترین جایزه ریاضی جهان گفت: نمونه این افراد در ایران بسیار زیاد هستند و مهم ترین پیامی که برای سیاستگذاران کشور دارد این است که با اتکا به مغز و دانش این جوانان، می‌توان اقتصاد دانش بنیان در کشور را توسعه داد.

جهانگیری افزود: مقام معظم رهبری نیز در سال های اخیر تاکید ویژه‌ای بر توسعه علم و فناوری داشته‌اند و ایجاد معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز برای همین منظور انجام شده است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه گیاهان دارویی و طب سنتی بیان داشت: داروهای گیاهی بسیار خوبی در این نمایشگاه عرضه شده که بسیاری از آنها به ثبت جهانی رسیده‌اند و مشخص است که گام‌های بلندی در این زمینه برداشته شده است.

وی از عدم ارتباط میان تولیدات صنایع کشور با بازارهای جهانی به عنوان یکی از نقاط ضعف در بخش صنعت یاد کرد و گفت: باید بتوانیم تولیدات خود را به بازارهای بین‌المللی عرضه کنیم زیرا با این اتفاق گام های موثری در ارتقاء‌کیفیت و بهبود قیمت محصولات برداشته می‌شود.

جهانگیری افزود: البته هم اکنون در آغاز راه هستیم و این جهت‌ گیری باید به عنوان یک رویکرد مهم در دستور کار باشد و تلاش کنیم تا فرآورده‌ها و محصولات ما بتواند در بازارهای جهانی به رقابت بپردازد.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه وظیفه بازاریابی و ارتقاء کیفیت محصولات برای عرضه به بازارهای جهانی برعهده شرکت‌های دانش بنیان است خاطرنشان کرد: باید شرکت‌های دانش بنیان تقویت شده و مورد حمایت قرار گیرند و به سمت برندسازی و معرفی آن در سطح جهان حرکت کنیم و این موضوع باید بطور جدی در سیاست‌گذاری ها گنجانده شود.

وی با اشاره به منابع و اعتبارات مناسبی که در صندوق های مختلف برای حمایت از فناوری و دانش وجود دارد ادامه داد: کشور ایران از نظر منابع کشوری تواناست اما باید دقت شود که تخصیص این منابع در جای درست و مناسبی انجام شود.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد با همکاری و تلاش دستگاه‌های مرتبط و با محوریت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بتوانیم سیاست‌های عالمانه‌ای وضع و آن را اجرا کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ضرورت توجه به دانش و فناوری در اسناد بالادستی نیز گنجانده شده گفت: این موضوع در سیاست‌های کلی و همچنین در شورای عالی انقلاب فرهنگی تکلیف ما را روشن کرده و امروز که در حال تدوین برنامه ششم توسعه کشور هستیم باید جایگاه ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش بنیان در برنامه ششم قائل شویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گذشت یکسال از آغاز به کار دولت تدبیر وامید تصریح کرد: زمانی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد با مشکلات متعددی در سیاست خارجی، اقتصاد و سیاست داخلی مواجه بود که برای حل این مشکلات و عبور از این شرایط نیازمند تدبیر و حکمت بودیم.

جهانگیری ادامه داد: امروز پس از گذشت یکسال از فعالیت این دولت می‌توانیم بگوییم که صرفا براساس تدبیر و سیاستگذاری های دقیقی که صورت گرفت، توانسته‌ایم بسیاری از مشکلات را پشت سر بگذاریم و امروز ایران در فضای بین المللی از جایگاه بهتری برخوردار شده است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به حضور رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دفاع جانانه ایشان از مواضع ملت ایران گفت: ایشان با زبان منطق و استدلال از ملت ایران دفاع کردند و در حاشیه این مراسم صفی از مقامات اروپایی و غیراروپایی برای ملاقات با رئیس جمهور کشورمان ایجاد شده بود که البته همه آنها فرصت ملاقات با دکتر روحانی را پیدا نکردند.

وی با اشاره به تغییر مواضع دولت آرژانتین نسبت به جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت آرژانتین نیز که همواره ایران را به خاطر انفجاری که در گذشته در این کشور رخ داده بود متهم می‌کرد، نگاه خود را تغییر داده و امروز شاهد آن هستیم که رئیس جمهور این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل در سخنرانی خود اعلام کرده که بررسی‌های ما نشان می‌دهد ایران هیچ نقشی در بروز این انفجار نداشته است.

جهانگیری افزود: البته پیش از این نیز به این نتیجه رسیده بودند که ایران نقشی در این انفجار نداشته است اما به دلیل ایران هراسی که در سطح بین الملل وجود داشت از بیان آن خودداری می‌کردند اما امروز که رئیس جمهور ما رویکرد تعامل سازنده از طریق گفتگو را در پیش گرفته شاهد آن هستیم که فضای بین‌المللی نسبت به کشورما تغییر کرده است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مسائل داخلی کشور نیز خاطر نشان کرد: بخش زیادی از بداخلاقی‌ها در کشور از میان برداشته شده و همه گروه‌ها با گرایش های مختلف سیاسی از نشاط خوبی برخوردار هستند البته عده‌ای هنوز پیدا می‌شوند که به دنبال بی‌اخلاقی و متهم کردن دیگران هستند، اما در مجموع به سمتی می‌رویم که اخلاق در جامعه ما به طور کامل حاکم شود.

وی گفت: مشکلات کشور در بخش اقتصاد بسیار پیچیده و سخت‌تر بود و سیاست گذاری‌های دولت تدبیر و امید باعث شد اتفاقی در اقتصاد کشور رخ دهد که تقریبا همه فعالان و نهادهای اقتصادی دنیا آن را غیرقابل تصور می‌دانستند.

جهانگیری با اشاره به دستاوردها و موفقیت‌های دولت در مهار تورم و کنترل همزمان رکود طی یکسال اخیر افزود: اتفاق بسیار خاصی در این زمینه رخ نداده و دولت فقط انضباط مالی و پولی را حاکم نموده و از دست اندازی به منابع بانک مرکزی پرهیز کرده است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به آمار بانک مرکزی مبنی بر رشد مثبت 4.6 درصدی اقتصاد در فروردین 93 اظهارداشت: آمارها نشان می‌دهد که همه بخش ها در بهار سال 93 از رشد مثبت برخوردار بوده‌اند و امید داریم که به زودی وارد دوره رونق اقتصادی شویم.

وی افزود: البته هنوز از منابع، ظرفیت‌ها و توافقات خارجی به طور کامل استفاده نکرده‌ایم و همه این دستاوردها و نتایج نیز در شرایط تحریم رخ داده که امیدواریم با همت فعالان اقتصادی و بخش خصوصی بتوانیم مسیر ترقی و پیشرفت را بپیماییم.

 

منبع: مهر